• Datum objave: Ponedjeljak - 09. 02. 2015 | 16:33
 • Kategorija: Europa
 • Broj čitanja: 3922 puta


„Debalcevski kotao“ u potpunom okruženju - Milicije NRD na ulazu u grad (VIDEO)

 • piše: N.Babic
 • deblacev,okruženje  Načelnik vojne policije Donjecke Narodne Republike, Viktor Anosov, rekao je da su milicije u potpunosti zatvorile prsten oko skupine ukrajinskih vojnika u takozvanom "Debalcevskom kotlu" i blokirali cestu Debalcevo-Artemovsk u blizini sela Logvinova.  Ukrajinska vojska je napustila nekoliko sela u samoj blizini grada, a borci NRD pretražuju područje zbog zaostalih ekplozivnih naprava.  S terena stiže i vijest da su u samom Debalcevu milicije stigle do samog željezničkog kolodvora, a ruski portal koji se bavi usporedbom fotografija i Google snimaka potvrđuje da su vojnici u uniformama NRD u blizini crkve koja se nalazi u blizini kolodvora u Debalcevu.

  „Danas smo zatvorili "Debalcevski kotao“ i zauzeli podučje Logvinova. Ovo je još jedna dobra vijest i još jedna od naših pobjeda“, rekao je šef vojne policije NRD Victor Anosov. On je na karti pokazao područja u kojima su milicije uspjele uzauzeti nove položaje.  „Prema našim informacijama, neprijatelj će svakako pokušati učiniti nešto da slomi obruč, ali mi smo spremni za to. Pokrenuli smo mobilizaciju i svaki dan imamo nadopune“, rekao Anosov.  Cesta Debalcevo-Artemovsk je u posljednjih nekoliko tjedana izložena jakoj vatri milicija, ali se nekoliko ukrajinskih kamiona s pojačanjima ipak uspjelo probiti do Debalceva. Sada  je cesta u potpunosti blokiran. Selo Logvinovo, koje je sada pod kontrolom milicija, nalazi se na četiri kilometara od Debalceva.  Obzirom na nesrazmjer u ljudstvu i tehnici, cesta Debalcevo-Artemovsk je bila primarni cilj boraca NRD još od početka protu-ofenzive u siječnju. Prije toga su borci Narodne Republike Lugansk blokirali drugi put opskrbe kojim je ukrajinska vojska imala komunikaciju s „Debalcevskim džepom“.  Budući da je tijekom jeseni i zimskog primirja ukrajinska vojska oko Debalceva podigla nekoliko linija obrane, dostavila veliku količinu teškog topništva i opreme i oko 8 000 vojnika, najnoviji uspjesi milicija i ulazak boraca NRD u samo Debalcevo znači da su svi napori Kijeva bili uzaludni.  VIDEO: Объединенная армия ДНР и ЛНР заняла Логвиново  Donetsk militia blocks strategic highway near embattled Debaltsevo  МОЛНИЯ от Минобороны ДНР: освобождено Логвиново  mapa,deblacev,ukrajina
  Facebook komentari:  Komentari:(0)

  Napomena: - komentari čitatelja ne predstavljaju stav uredništva portala www.altermainstreaminfo.com.hr . Za sadržaj i točnost komentara čitatelja ne odgovaramo.


  Idi na vrh straniceBudite prvi koji će postaviti komentar